неділю, 6 листопада 2016 р.

У чернівецькому видавництві „Місто” вийшла у світ книга „Основи археології Буковини (шкільний курс)”

У посібнику, в доступній для учнів 7-11 класів формі, подано короткі відомості про основні археологічні пам’ятки та культури, які знайдені на території Чернівецької області. Книга проілюстрована археологічними знахідками, виявленими на археологічних пам’ятках регіону, що значно полегшує учням засвоєння навчального матеріалу.




Авторами однієї з перших в Україні праць з археології для дітей стали відомі на Буковині краєзнавці – автори чисельних досліджень і публікацій з археології та історії Чернівецької області – Пивоваров Сергій Володимирович, доктор історичних наук, завідувач кафедри етнології, античної та середньовічної історії, директор Буковинського центру археологічних досліджень при ЧНУ ім. Ю. Федьковича та Федорак Василь Федорович, методист історії і правознавства Чернівецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, вчитель вищої категорії, відмінник освіти України.



Вміст посібника розрахований на 17-годинний навчальний курс і включає в себе загальні теоретичні відомості про археологію як науку та методи її досліджень, історію вивчення археологічних старожитностей Буковини та характеристику археологічних пам’яток регіону від появи перших людей до пізньосередньовічного часу та козацької доби. Також посібник містить матеріали для підготовки і проведення практичних занять у польових умовах. Вдале поєднання теорії та практики дозволяє ефективно використовувати навчальний час і заохотити до вивчення курсу.



Посібник розрахований на учнів, вчителів, батьків, студентів, всіх тих, хто цікавиться археологією та давньою історією Буковинського краю. Його використання в навчальному процесі дасть змогу підвищити інтерес до минулого нашого народу і, можливо, відкриє досі невідомі науковцям археологічні пам’ятки на теренах області.
„Основи археології Буковини (шкільний курс)” можна придбати у книжковому магазині за адресою: м. Чернівці, вул. Кафедральна, 2 (корпус №14 ЧНУ).

Немає коментарів:

Дописати коментар